File de cod Atlantic in crusta crocanta si iaurt grecesc

2017-01-31T17:55:14+00:00
    20 minute     4 portii

Pachetele crocante cu file de cod Atlantic suculent si crusta crocanta din foile pentru placinta Edenia. Gata in doar 20 de minute! Servite alaturi de iaurt grecesc cu menta si ulei de masline, sunt ideale pentru musafiri pofticiosi.

Ingrediente

  • 1 punga Cod Atlantic Edenia 600 g, decongelat in prealabil, in fridiger
  • ½ pachet Foi pentru placinta Edenia 400 g, decongelate la temperatura camerei
  • zeama de la ½ lamaie
  • zeama de la ½ portocala
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt grecesc
  • 30 ml ulei de masline
  • sare si piper alb
  • 1 crenguta menta proaspata si piper rosu pentru decor

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un bol sucul de lamaie, cel de portocala si uleiul de masline. Asezonam fileurile de cod Atlantic Edenia, decongelate in prealabil, cu sare si piper alb, apoi le ungem cu emulsia de citrice. Repetam procedura de cel putin 3 ori pentru o aroma mai puternica.

2. Desfacem cu grija foile pentru placinta Edenia, decongelate. Asezam pe blat 3 foi si le taiem in doua. Asezam un file de cod la un capat, spre exterior, ungem cu putin ulei de masline, apoi rulam foile de placinta astfel incât sa invelim fileul. Taiem excesul de foi din laterale.

3. Incingem o tigaie la foc mediu, adaugam o lingura de ulei de masline si untul. Cand se topeste untul punem in tigaie fileurile de cod invelite in foi. Le tinem 2 minute pe o parte, dupa care alte 2-3 minute pe cealalta, pana ce foile pentru placinta devin aurii si crocante. Le scoatem apoi servetele de hartie.

_DSC9869

4. Pe o farfurie asezam in centru doua linguri de iaurt grecesc si fileul de cod Atlantic in crusta crocanta. Presaram deasupra menta proaspata, piper rosu si putin ulei de masline.

Pofta buna!