Crostini de merluciu cu crema de hrean si ciabatta

2017-01-31T18:00:41+00:00
    15 minute     6 portii

Reteta de crostini cald, cu file de merluciu. Textura ferma si aroma delicata, dulce a fileului pregatit rapid la cuptor se imbina cu sosul de hrean si ridichile crocante din acest sandwich cu influente gourmet.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia File de Merluciu Capensis 600 g
  • 3 bucati ciabatta
  • 50 g pasta hrean
  • 200 g smantana 32% grasime
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 ridichi, fulgi de chilli
  • 10 g chives
  • crengute de cimbrisor
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Coacem ciabatta, timp de 6-8 minute, in cuptorul preincalzit la 200 °C. Sau folosim ciabatta gata coapta.

2. Ungem o tava cu ulei de masline si asezam in ea fileurile de merluciu Edenia, decongelate in prealabil.

Asezonam cu sare, piper si fulgi de chilli si asezam deasupra crengutele de cimbrisor.

3. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 6-7 minute. Scoatem apoi fileurile din cuptor si le punem deoparte.

4. Pregatim si restul ingredientelor: amestecam smantana cu crema de hrean, sare si piper, tocam marunt chivesul si taiem ridichiile rondele.

Taiem ciabatta pe lung, in doua si o prajim – fie in prajitorul de paine, fie intr-o tava cu putin ulei. Iar pentru decor putem pregati si cateva frunze de valeriana

DSC_4912

5. Asezam pe fiecare felie de ciabatta mai intai crema de hrean cu smantana, apoi cate un file merluciu si stoarcem peste ele zeama de lamaie. Asezam rondelele de ridichie, bucatelele de chives si frunzele de valeriana.

Pofta buna!