Un preparat traditional precum mamaliga romaneasca cu peste si usturoi capata o noua dimensiunea atunci cand codul pane Edenia intalneste prospetimea pastailor de fasole verde.
Ingrediente
- 1 cutie File de cod pane Edenia 400 g
- 1 punga Fasole verde intreaga Edenia 450 g
- 50 g unt
- 100 g malai
- 150 ml lapte
- 350 ml apa
- 200 g smantana de gatit
- 2 crengute cimbrisor
- 3 catei usturoi
- 100 ml ulei de masline
- 40 g parmezan
- 50 g otet de mere
- sare si piper
Mod de preparare
1. Asezam fileurile de cod pane Edenia pe o tava cu hartie de copt (fara a le decongela) si le introducem in cuptorul preincalzit la 200 °C timp 20 minute.
2. Cat timp fileurile de cod se gatesc la cuptor preparam mamaliga si fasolea verde. Intr-o oala punem laptele impreuna cu 350 ml de apa si o lingurita de sare. Lasam la foc mediu pana ce da in clocot, apoi adaugam treptat malaiul, amestecand cu telul fara intrerupere pe tot parcursul procesului termic. In momentul in care incepe sa se ingroase mamaliga turnam smantana de gatit putin cate putin, iar la final adaugam parmezanul si fierbem 10 minute amestecand constant cu telul.
3. Separat intr-o alta oala umpluta cu 1 l de apa adaugam o lingura de sare si o dam in clocot. In momentul in care fierbe apa punem fasolea verde Edenia congelata si o oparim pret de 4-5 minute. O scoatem in apa rece cu gheata pentru a fixa culoarea din fasole.
4. Curatam usturoiul si il adaugam intr-un pahar de blender impreuna cu 4-5 linguri de apa, apoi blendam pana la omogenizare.
5. Restul de ulei de masline il punem intr-o tigaie si il incalzim la foc mediu. Punem crengutele de cimbru in tigaie si asteptam sa trosneasca de la caldura uleiului. Apoi adaugam fasolea verde in tigaie, crestem focul si stropim pe marginea tigaii cu otetul de mere. Asezonam cu sare si piper si adaugam apa de usturoi, moment in care luam tigaia de pe foc, lasand caldura existenta sa lucreze.
6. Pe o farfurie punem intai mamaliga, apoi fileul de cod pane Edenia, iar deasupra asezam fasolea verde.
Pofta buna!