Supa crema de conopida si broccoli

2017-01-31T17:49:17+00:00
    30 minute     6 portii

O idee de supa crema ingenioasa si plina de vitamine cu broccoli si conopida. Crutoanele din buchetele de legume tempura reinventeaza definitia cuvantului “crocant”. Reteta propusa de “Retete ca la mama“.

Ingrediente

  • 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
  • 1 punga de Conopida Edenia 450 g
  • 1 cartof de marime medie
  • 1 ceapa de marime medie
  • 20 de grame de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 tije de telina apio
  • 100 de grame de smantana lichida
  • 1 lingura de faina
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper

Mod de preparare

1.  Am oprit separat cate 100 de grame de conopida si 100 de grame de broccoli, pentru garnitura de legume tempura, la care am recurs pentru ca m-am cam plictisit de supe crema cu crutoane.

2. Ceapa se toaca marunt, la fel si telina apio, catelul de usturoi se zdrobeste. Intr-o oala cu volumul de minimum 2 litri se topeste untul pe foc mediu spre mic. Se adauga legumele, o priza de sare si se calesc 2-3 minute, pana cand incep sa se inmoaie.

3. Imediat ce legumele s-au inmuiat, se adauga cartoful curatat, bine spalat si taiat cubulete. Se adauga 500ml de apa fierbinte si se fierte cartoful timp de 5-6 minute, apoi se adauga conopida si broccoli congelate (in afara de cantitatea pastrata pentru garnitura) si se acopera totul cu apa fierbinte (la mine a intrat 1 litru de apa in total). Se fierb legumele la foc mediu timp de 8 minute.

4. De indata ce atat conopida si broccoli, cat si cartoful sunt bine fierte, se paseaza supa cu blenderul de mana (sau cu un blender static). Daca doriti o textura foarte fina, treceti supa printr-o sita deasa. Se adauga smantana, sare si piper dupa gust si… e gata!

5. Pentru garnitura de legume tempura, fierbeti legumele congelate pastrate deoparte in apa clocotita cu sare, timp de 3 minute, apoi scurgeti apa printr-o strecuratoare. Intr-un castronel, amestecati faina cu o priza de sare apoi, amestecand continuu, adaugati apa foarte rece, atata cat e nevoie pentru a se forma un aluat de consistenta celui de clatite. Incingeti intr-o tigaie ulei pentru prajit, dati buchetelele de broccoli si conopida prin aluat apoi prajiti-le 2-3 minute in uleiul incins, pana devin usor aurii.

6. Scoateti din tigaie legumele cu invelis crocant cu o spumiera, scurgandu-le bine, apoi lasati-le sa se dreneze bine de ulei pe un strat de hartie absorbanta de bucatarie.

7. Se imparte supa crema de brocoli si conopida in boluri sau farfurii adanci si se adauga deasupra buchetelele crocante chiar in momentul servirii, ca sa nu se inmoaie.

Pofta buna!

Reteta propusa de Retete ca la mama