Spanac cu ou

2018-04-18T12:24:58+00:00
    20 minute     2 portii

O creatie care se remarca prin culoare, simplitate si prospetime. Clasicul spanac cu ou, prezentat intr-o forma moderna. O adevarata #artaculinara.

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Spanac frunze portii 450 g
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 40 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana de gatit
  • ¼ lingurita nucsoara pudra
  • 50 g rosii uscate (optional)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1. Punem spanacul Edenia congelat intr-o sita, deasupra unei oale cu apa clocotind, pana se desprind frunzele la aburul cald.

2. Adaugam intr-o tigaie incinsa cu putin unt si ulei de masline: ceapa tocanta, usturoiul zdrobit si spanacul pregatit la aburi. Asezonam cu sare, piper si putina nucsoara, apoi lasam la foc mic. Optional, preseram deasupra rosiile uscate tocate marunt, apoi amestecam. Adaugam smantana de gatit, stingem focul si amestecam.

3. Preparam ouale ochi intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi asezonam cu sare si piper.

4. Asezam spanacul in farfurie si deasupra punem un ou ochi.

Pofta buna!