Salata Romanesco Jardiniere

2017-01-31T17:59:47+00:00
    15 minute     2 portii

Prepara usor si rapid o salata sofisticata si gustoasa! Amestecul Romanesco Edenia contine legume cautate de cele mai in voga restaurante din lume, armonizate delicat cu sosul olandez, preparat ingenios cu ajutorul blenderului.

Ingrediente

  • 1 pachet Edenia Amestec Romanesco 450 g
  • 3 galbenusuri de ou
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 200 g unt nesarat
  • 1/2 pachet chives (sau 1 fir de ceapa verde tocata marunt)

Mod de preparare

1. Punem amestecul Romanesco la blansat, intr-o oala cu apa clocotita si sare, si il lasam timp de 6 minute la foc mediu. Cand este gata scurgem legumele de apa si trecem la urmatorul pas.

 

2.Pentru prepararea sosului olandez, topim untul intr-o craticioara, la foc mic. Punem intr-un bol galbenusurile de ou, sarea, piperul si zeama de lamaie si le blendam la viteza mare pana ce galbenusurile se deschid la culoare.

DSC_5333

3. Apoi dam blenderul pe cea mai mica viteza si incorporam usor untul topit.

DSC_5336

 

4. La final, asezam amestecul Romanesco intr-o farfurie adanca sau un bol, punem sosul olandez deasupra si presaram cu chives tocat si piper negru proaspat macinat.

Pofta buna!

Trimite-ne comentariul tau