Salata de fasole verde cu vinaigrette de busuioc

2018-01-25T12:24:10+00:00
    15 minute     3 portii

Gustul si textura pastailor de fasole verde sunt evidentiat armonios in aceasta reteta de salata rapida cu dressing inedit, branza de capra si muguri de pin.

Ingrediente

  • 1 punga fasole verde intreaga Edenia 450 g
  • 1 ceapa rosie
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 100 g branza de capra maturata (pentru varianta de post, putem inlocui branza cu tofu)
  • 40 g muguri pin
  • 20 ml otet balsamic
  • sare, piper
  • 1 pachet busuioc proaspat

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita si sare punem fasolea verde congelata. O lasam la foc mediu timp de 6 minute, pana ce aceasta devine crocanta. Apoi o scurgem de apa si o lasam la racit.

2. Pentru a prepara vinaigrette-ul, tocam marunt ceapa rosie si o punem intr-un bol. Peste ea adaugam uleiul de masline, busuiocul tocat, otetul balsamic, sare si piper. Amestecam cu un tel toate ingredientele.

    

3. Dupa ce s-a racit fasolea verde, o amestecam cu vinaigrette-ul.

4. Intr-o tigaie incinsa, calim la foc mare mugurii de pin, timp de 3 minute, pana se rumenesc.

5. Pentru servire, asezam fasolea cu sos vinaigrette pe o farfurie si presaram pe deasupra branza de capra zdrobita si mugurii de pin trasi la tigaie.

Pentru varianta de post a acestei retete, putem inlocui branza de capra cu tofu.

Pofta buna!