Omleta cu spanac

2017-01-31T18:00:28+00:00
    15 minute     2 portii

Iti prezentam o reteta perfecta pentru un mic dejun special, de weekend: omleta cu spanac tocat Edenia. In doar 15 minute masa este gata!

Ingrediente

  • 1 punga Edenia Spanac tocat 450 g
  • 2 oua
  • 2 linguri de smantana 32 % grasime
  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper negru

Mod de preparare

1. Tinem spanacul tocat Edenia cateva minute la abur, intr-o sita, deasupra unei oale cu apa fierbinte.

2. Apoi il sotam 3-4 minute impreuna cu o lingurita de unt, usturoiul tocat, o lingura de smantana, sare si piper, dupa gust.

3. Batem ouale impreuna cu cealalta lingura de smantana. Punem sare si piper, dupa gust.

4. Ungem o tigaie cu maner metalic cu putin unt si turnam in ea jumatate din amestecul obtinut. Introducem tigaia in cuptorul preincalzit la 180 °C, timp de 5 minute. De ce facem omleta la cuptor? Ca sa ne iasa plata, omogena si uniforma.

DSC_5450-Edit    DSC_5453-Edit  

5. Scoatem omleta din tigaie cu ajutorul unei farfurii: asezam farfuria deasupra tigaii tinand-o cu mana, rasucim tigaia si astfel omleta va ramane pe spatele farfuriei. Preparam si a doua omleta urmand aceeasi procedura.

6. Asezam pe fiecare omleta jumatate din cantitatea de spanac sotat. Intindem spanacul pe toata suprafata, cu ajutorul unei spatule.

DSC_5472    DSC_5482

7. Rulam omleta ca pe o clatita.

DSC_5484

8. Taiem omleta in mai multe bucati, sub forma de rulou, pe care le asezam pe un platou. Optional, putem orna cu cateva frunze de amaranth, creson sau oregano. Pofta buna!