Lasagna cu broccoli, crema de branza Philadelphia si sos camembert

2017-01-31T17:40:27+00:00
    25-30 minute     4 portii

Reteta sanatoasa si rapida de lasagna vegetariana, in care cremozitatea camembertului se contopeste cu broccoliul crocant. Nucsoara condimenteaza discret prospetimea cremei de branza gratinate si foile crocante de paste.

Ingrediente

  • 1 punga Broccoli Edenia 450 g
  • 1 pachet de foi pentru lasagna
  • 1 cutie crema de branza Philadelphia 125 g
  • 150 g branza camembert tocata marunt
  • 20 g unt
  • 100 ml smantana lichida
  • 2 g nucsoara pudra
  • 2 fire de ceapa verde tocata grosier
  • 30 ml ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare

1. Intr-o oala cu apa clocotita adaugam buchetelele congelate de broccoli Edenia, si le fierbem timp de 3 minute, apoi racim legumele intr-o sita sub jet de apa rece, pentru ca ele sa isi pastreze culoarea vie si vitaminele. Le lasam la scurs in sita. Pastram in oala apa in care a fiert broccoliul.

2. Intr-un caston adaugam branza Philadelphia si ceapa verde tocata si amestecam cu o spatula. Asezonam cu sare si piper.

3. Intr-o tigaie incinsa adaugam untul, smantana lichida si branza camembert, apoi amestecam la foc mic pana se omogenizeaza.

4. In oala cu apa clocotita in care am fiert broccoliul, adaugam putin ulei de masline, apoi fierbem foile de lasagna timp de 4-6 minute. Racim foile sub jet de apa rece si le tamponam cu un servet de hartie.

5. Intr-o tava cu hartie de copt asezam o foaie de lasagna, o ungem cu ulei de masline si cu o spatula intindem putina crema Philadelphia cu ceapa verde, apoi asezam cateva buchetele de broccoli Edenia peste care turnam putin sos camembert; asezam deasupra alta foaie de lasagna si repetam operatiunea pana avem un turnulet de 3 foi.

6. Pe ultima foaie punem un strat mai subtire de crema Philadelphia, putin sos camembert si presaram nucsoara pudra. Introducem tava in cuptorul electric preincalzit la 180 oC pe functia “ventilatie” sau in cel pe gaz la 175 oC timp de 10-12 minute.

7. Servim pe un platou cu extra topping de sos camembert si ceapa verde sau chives.

Pofta buna!