Frittata cu sunca si legume

2017-01-31T17:48:34+00:00
    40 minute     4 portii

Servita calda sau rece, aceasta fritatta cu legume Edenia, propusa de Edith’s Kitchen, se prepara usor, la cuptor. Gratinata cu mozzarella, transforma orice masa intr-o veritabila fiesta.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri parmezan ras
  • 100 g sunca presata
  • 200 g Amestec cu porumb Edenia
  • 1/2 lingurita granule usturoi (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 2 linguri de ulei
  • 60 g mozzarella rasa (pentru deasupra)
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam amestecul cu porumb Edenia congelat, sare si piper. Lasam acoperit, amestecand din cand in cand cca 7-8 minute. La sfarsit adaugam  usturoiul granule (sau usturoiul pisat) si sunca taiata fasii subtiri. Omogenizam.

2. Punem legumele cu sunca intr-o tava/tigaie care merge la cuptor, pe care am uns-o cu putin ulei.

3. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam parmezanul ras, omogenizam si turnam ouale peste legume.

4. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute cand punem deasupra mozzarella rasa si mai lasam la cuptor 5-10 minute.

5. Servim calda sau rece cu salata de rosii sau orice alta garnitura.

Pofta buna!

Reteta propusa de Edith’s Kitchen