Servita calda sau rece, aceasta fritatta cu legume Edenia, propusa de Edith’s Kitchen, se prepara usor, la cuptor. Gratinata cu mozzarella, transforma orice masa intr-o veritabila fiesta.
Ingrediente
- 4 oua
- 4 linguri parmezan ras
- 100 g sunca presata
- 200 g Amestec cu porumb Edenia
- 1/2 lingurita granule usturoi (sau 1 catel mare de usturoi)
- 2 linguri de ulei
- 60 g mozzarella rasa (pentru deasupra)
- sare, piper
Mod de preparare
1. Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam amestecul cu porumb Edenia congelat, sare si piper. Lasam acoperit, amestecand din cand in cand cca 7-8 minute. La sfarsit adaugam  usturoiul granule (sau usturoiul pisat) si sunca taiata fasii subtiri. Omogenizam.
2. Punem legumele cu sunca intr-o tava/tigaie care merge la cuptor, pe care am uns-o cu putin ulei.
3. Batem ouale cu putina sare si piper, adaugam parmezanul ras, omogenizam si turnam ouale peste legume.
4. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute cand punem deasupra mozzarella rasa si mai lasam la cuptor 5-10 minute.
5. Servim calda sau rece cu salata de rosii sau orice alta garnitura.
Pofta buna!
Reteta propusa de Edith’s Kitchen