Coquelet la cuptor cu sote de ciuperci si mamaliga cu parmezan

2017-01-31T18:01:06+00:00
    60 minute     2 portii

Coqueletul glazurat cu miere si curry este usor de preparat alaturi de un sote rapid cu ciuperci stropite cu vin alb si mamaliguta cremoasa cu parmezan. Ideal pentru mese traditionale cu influente moderne.

Ingrediente

  • Coquelet de Bretagne Edenia 550 g (decongelat in prealabil, in frigider)
  • 1 punga Edenia Ciuperci taiate 450 g
  • 80 ml vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 100 g unt
  • 5 crengute cimbrisor
  • 10 ml miere
  • 50 ml smantana lichida
  • 5 g boia dulce
  • 5 g curry pudra
  • 50 g parmezan ras
  • 2 catei usturoi tocati
  • 1 ceapa alba tocata
  • 400 ml lapte
  • 100 g malai extra
  • ½ pachet chives
  • sare grunjoasa, sare fina si piper, dupa gust

Mod de preparare

1. Dupa ce am decongelat coqueletul Edenia, ii indepartam tartita, sira spinarii si extremitatile.  il asezam intr-o tigaie incinsa si ii frigem pielea timp de 2 minute, la foc mare. Astfel ii inchidem porii, iar carnea ramane extrem de suculenta.

2. Amestecam int-un bol curry-ul, mierea si boiaua cu putin unt topit, pana obtinem un amestec omogen.
    

3. Ungem interiorul coqueletului cu ulei de masline si sare grunjoasa. ii legam picioarele mai jos de nivelul pieptului, cu sfoara de gatit. In interiorul lui asezam crengutele de cimbrisor.

Pe deasupra il ungem cu amestecul cu curry si il asezonam cu sare si piper. Il punem la frigider timp de 10 de minute, sa se intareasca glazura.

Introducem apoi coqueletul in cuptorul preincalzit la 220 °C, timp de aproximativ 40 minute, verificandu-l cu ajutorul unei scobitori pe care o infigem in carne. Cand sucurile ce ies pe scobitoare sunt clare, coquelet-ul este gata.

4. Cat timp coqueletul sta in cuptor, pregatim soteul de ciuperci si mamaliga. Intr-o tigaie cu unt topit cu putin ulei de masline, calim ceapa si usturoiul tocate fin. Cand ceapa devine sticloasa adaugam ciupercile congelate Edenia si le calim la foc mediu timp de 4 minute.

5. Stingem cu vin alb, asezonam cu sare si piper, si calim inca 3 minute la foc mediu. Adaugam smantana lichida si chivesul tocat fin si punem soteul de ciuperci deoparte.

6. Pentru mamaliga, fierbem intr-o cratita laptele cu un cub generos de unt si putina sare. Adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, la foc mediu, pana obtinem o consistenta cremoasa. La final adaugam parmezanul ras.

  

7. Dupa ce scoatem din cuptor coqueletul, il lasam 5 minute deoparte sa se “odihneasca” pentru ca sucurile din interior sa patrunda in fibra carnii si sa o fragezeasca.

Il servim impreuna cu soteul de ciuperci si mamaliga cremoasa cu parmezan. Decoram cu fulgi de parmezan, chives si cimbrisor.

Pofta buna!

One Comment

  1. Sorina 11.12.2016 at 15:58

    Foarte gustoasa reteta! Multumesc!

Comments are closed.