Tarta deschisa cu dovleac si seminte confiate

2017-01-31T17:41:45+00:00
    40 minute     8 portii

Desert de toamna, tarta cu dovleac este readusa in rolul principal cu aluatul pentru foietaj Edenia, crescut degraba si serios sub reflectoarele cuptorului.

Ingrediente

  • 1 Aluat pentru foietaj Edenia 800 g, decongelat in prealabil, la temperatura camerei
  • 500 g dovleac placintar
  • 20 g seminte dovleac decojite
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar alb
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 100 g migdale crude
  • 2 ramuri menta
  • ½ lamaie

Mod de preparare

1. Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Pulpa o radem in felii subtiri. Punem la fiert intr-o oala, la foc mic, semintele crude ale dovleacului impreuna cu zaharul alb, 150 ml apa, ramurile de menta si cele 20 g seminte de dovleac decojite, timp de 15 minute. Strecuram amestecul de seminte confiate si punem siropul de-o parte.

_rf02246

2. Preparam untul de migdale: intr-un pahar de blender adaugam migdalele, zaharul brun, scortisoara si untul la temperatura camerei. Mixam pana obtinem o pasta.

_rf02259

3. Intindem intr-o tava cu hartie de copt aluatul pentru foietaj Edenia, decongelat in prealabil la temperatura camerei, si il intepam cu furculita. Tapetam aluatul cu untul de migdale, dupa care asezam un strat de felii de dovleac, apoi tapetam iarasi cu untul aromat.

4. Repetam procesul pentru 2 straturi de felii de dovleac, stropim cu sucul de la jumatatea de lamaie, apoi introducem tava timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 °C.

5. Cand tarta s-a rumenit, o scoatem si o stropim cu siropul in care au fiert semintele de dovleac. Introducem tarta din nou in cuptor pentru inca 20- 30 de minute.

6. Servim tarta rece impreuna cu amestecul de semintele de dovleac confiate si cateva frunze de menta.

Pofta buna!

_rf02610